Porodična kompanija „Kusibab-Wyka“  iz Poljske koja se decenijama bavi proizvodnjom bezvirusnog sadnog materijala borovnice metodom „kulture tkiva“ . Sa ukupnom površinom pod rasadnicima od 60 hektara na tri lokacije, i godišnjom proizvodnjom od 4-5 miliona sadnica borovnice. Jedna  je od vodećih proizvođača sadnica borovnice u Evropi.

Pored proizvodnje sadnica, ova kompanija je jedan od prvih uzgajivača „HASKAP-a“ ( sibirska borovnica), sa površinom od 14 hektara, čija se berba očekuje za tri nedelje i biće obavljena mašinom za branje „KOKAN“ proizvedenom u Srbiji.

Prethodne nedelje ovaj rasadnik  organizovao  je svečano otvaranje najsavremenije laboratorije za razmnožavanje borovnice „IN-VITRO“. Među prisutnim zvanicama  iz cele Evrope, otvaranju je prisustvovao i direktor Voćarske zadruge Borovnica, Dušan Dobrijević , koja godinama unazad sadnice borovnica ekskluzivno  nabavlja od ovog rasadnika.

Prisutni su mogli da vide kako izgleda čitav proces i put kojim svaka jedinka prođe od momenta ekstrakovanja ćelije sa majke biljke, pa sve do njenog  stasanja za rast na otvorenom polju.