O nama – Voćarska zadruga BOROVNICA

Zadruga Borovnica

Voćarska zadruga Borovnica, okuplja proizvođače američke visokožbunaste sorte borovnice  u Srbiji.

Uz primenu najnovijih tehnologija i najviših standarda proizvodnje, zadruga je orijentisana ka izvozu na tržište Evropske unije, Rusije i Azije.

Zadruga

U 2018. Godini Zadruga je sa svojim kooperantima uz veliki entuzijazam, rad i strpljenje proširila proizvodne površine na preko 30 ha sa oko 100 000 sadnica.

Naše iskustvo u uzgoju borovnice

Iskustvo u uzgoju borovnice stečeno u predhodnom periodu, razmenjujemo sa sadašnjim i budućim kolegama kako bismo pravovremeno što bolje sagledali rizike i izazove gajenja borovnice u 21. veku.

Naše plantaže poseduju Global G.A.P. sertifikaciju

Na našim zasadima se primenjuju visoki standardi u pogledu kvaliteta i bezbednosti borovnica.

Takođe, radimo na jačanju svesti u pravcu preventivnog delovanja, stalnog poboljšanja kvaliteta i bezbednosti, kao i na unapređenju ekološke sredine u kojoj živimo i proizvodimo.

 

Zadruga Borovnica Logo

Kroz partnerstvo sa zadrugom, dobijate po najpovoljnijim cenama sadni materijal, agrotekstil, supstrate, vreće od agrotekstila kao i usluge skladištenja u hladnjačiotkup i prodaju plodova.

Kako je zapravo sve počelo?

Prativši trendove agrara na globalnoj sceni, „Porodično gazdinstvo Dobrice Rakovića“ iz sela Brestovik kod Grocke, na desnoj obali Dunava koje se generacijski bavi voćarstvom, zbog izuzetno visoke cene koju postiže na tržištu.
Dobrica Raković

Dobrica Raković

Dolazi na ideju da podigne prve visokointenzivne zasade visokožbunaste borovnice u Srbiji. Što i čini 2013 godine, napravivši tako fenomenalan projekat, da za njega već 2014 godine dobija nagradu Grada Beograda za Najveća dostignuća u poljoprivredi za tu godinu (projekat možete preuzeti OVDE). Shvativši da sam ne može da se uhvati u koštac sa ogromnim tržištem ove perspektivne voćke. Rađa se ideja o osnivanju „Voćarske zadruge Borovnica“