O nama – Voćarska zadruga BOROVNICA

Voćarska zadruga Borovnica Beograd, osnovana maja 2016. godine, okuplja uzgajivače koji žele da odneguju borovnice vrhunskog kvaliteta.

Naša ideja je da se unificira tehnologija uzgoja, uz primenu najviših standarda, obezbedi zajednička nabavka potrebnih resursa za uzgoj borovnice kao i ostvari bolja cena borovnice.

Zadruga

Naši zadrugari su, uz veliki entuzijazam, volju, rad, strpljenje i neminovne greške koje su prevazilažene od te 2014. godine kada su formirani naši zasadi, došli do 15,8 hektara zasada pod protivgradnim mrežama sa preko 50.000 sadnica.

Naše iskustvo u uzgoju borovnice

Iskustvo koje je stečeno u prethodnom periodu nas je podstaklo da formiramo voćarsku zadrugu Borovnica, kako bi mogli na organizovan način da razmenimo iskustva sa kolegama, realno sagledamo rizike i izazove pri podizanju zasada borovnice i kako bi novi zasadi borovnica nikli uz što manje teškoća i nepotrebnog stresa.

Naše plantaže poseduju Global G.A.P. sertifikaciju

Na našim zasadima se primenjuju visoki standardi u pogledu kvaliteta i bezbednosti borovnica.

Takodje, naša zadruga primenjuje osposobljavanje i jačanje svesti svih članova da preventivno deluju i stalno poboljšavaju kvalitet, bezbednost hrane i odnos prema sredini u kojoj žive i rade, što se očekuje i od naših partenera.

 

borovnica iconZdrave i vesele borovnice će izmamiti osmeh i na Vašem licu

Pored uzgoja borovnice, preko naše zadruge možete nabaviti i kvalitetene sadnice borovnice, agrotekstil, kao i potrebne supstrate za uzgoj borovnice.

Ukoliko se odlučite za partnerstvo sa nama, nudimo vam i najsavremenije skladištenje roda u našim hladnjačama, pomoć pri uzogju, kao i zajednički otkup i prodaju borovnice.